Search
Close this search box.

Proljeće na Trešnjevci!

I treću godinu za redom, pozivamo te da se s nama igraš, učiš i razvijaš. Od 03. do 06. svibnja pripremili smo besplatne treninge i edukativne radionice koje će se održati u Parku Stara Trešnjevka.

Kako bi bio/la informiran/a o izmjenama u slučaju lošeg vremena, prijavi se za sudjelovanje putem prijavnice. PRIJAVI SE!

Treninzi na kojima možeš sudjelovati:

Capoeira je afro-brazilska vještina u kojoj se isprepliću elementi borilačkih vještina, akrobatike, plesa i glazbe. 

Izrazito je dinamična te osim što razvija cijelo tijelo, podiže razinu energije i raspoloženje. Uz to, utječe na uravnotežen rast i razvoj kod djece bilo koje dobi. Više o prednostima capoeire za vaše dijete pročitajte ovdje. 

Grupe su nam podijeljene prema dobi djece, a uključivanje je moguće od četvrte godine. Capoeiri za odrasle se možeš pridružiti ako imaš između 15 i 115 godina. 

Osim treninga za djecu, mlade i odrasle – imamo u ponudicapoeiru za djecu i roditelje. Provedite kvalitetno vrijeme s vašim djetetom, pokrenite tijelo, naučite nove pokrete i dobro se zabavite.

Mobility je trening za razvoj snage, ravnoteže i fleksibilnosti kroz prirodni pokret (oblici kretanja s promjenama težišta tijela, uz korištenje poda). Povećava opseg pokreta, mobilnost zglobova, fleksibilnost tijela i izdržljivost. Idealan je izbor za početak dana jer podiže razinu energije.

Radionice na kojima možeš sudjelovati:

Brazilske perkusije

Ako voliš bubnjeve i sviđaju ti se ritmovi karnevala u Rio de Janeiru, budi dio samba baterije na jedno popodne! Pridruži nam se na besplatnoj radionici brazilskih perkusija. Sviramo različite ritmove bazirane na samba i samba reggae stilu. Predznanje nije potrebno.

Talijanski i španjolski café

Donosimo i dvije pričaonice za sve koji/e uče talijanski ili španjolski jezik i žele testirati svoje znanje kroz druženje s izvornim govornicima. „Buon pomeriggio!” i „Buenas tardes!“ očekuje te u Parku Stara Trešnjevka.

Kroz kulture uz pričaonicu engleskog

Naši volonteri/ke Europskih snaga solidarnosti vode te na putovanje kroz kulturu Slovačke i Makedonije – na engleskom jeziku. Osim što ćeš nešto novo naučiti, imat ćeš priliku vježbati engleski u ležernoj atmosferi Parka Stara Trešnjevka.

Kreativna radionica za djecu – izradi svoj bookmark!

Dvije ljubiteljice knjiga, naše volonterke Nadia iz Italije i Marija iz Makedonije pripremile su radionicu izrade personaliziranog bookmarka. Namijenjena je djeci od šest do 12 godina. Neovisno želiš li lijep i koristan ukras na vlastitoj knjizi ili izraditi ga za poklon – provest ćeš vrijeme u crtanju, dizajniranju i druženju. Materijali su osigurani, radni jezik je hrvatsko – engleski 🙂 Prijava je obavezna!

Dodatne aktivnosti na kojima možeš sudjelovati:

Igraj izviđačke igre!

Naš volonter, Angel iz Španjolske, vodio je dječje izviđačke kampove i želi s tobom podijeliti mnoštvo zabavih igara koje su igrali kroz godine. Odjeni se ugodno, pripremi se za zabavu, možda i nova prijateljstva te dođi u Park Stara Trešnjevka! Radionica je namijenjena djeci od šest do 12 godina, minimalan broj djece za aktivnost je pet.

Mogućnosti za mlade u EU je informativni kutak na kojem ćeš saznati kako:

  • usvajati nova znanja dok volontiraš u zemljama EU: Amazonas već osam godina provodi projekte Europskih snaga solidarnosti koji omogućavaju mladima učenje kroz volontiranje u stranoj zemlji, uz potpuno pokrivanje putnih i životnih troškova
  • otputovati na edukativni projekt u inozemstvo, razmjenu mladih ili trening za osobe koje rade s mladima: projekte usmjerene učenju pojedinaca/ki provodimo kroz Erasmus+ program
  • dovesti volontere u svoju organizaciju: ako radiš u organizaciji kojoj bi dobro došla volonterska pomoć, informirat ćemo te kako možeš kroz programe solidarnosti dovesti volontere i u svoju organizaciju

Potraži nas na Amazonasovom štandu i informiraj se!

RASPORED:

Kako je događanje izgledalo prošle godine – pogledaj OVDJE!

Vidimo se u parku 🙂

Događanje je dio kampanje “Pokreni se” usmjerene na osobni razvoj i učenje kroz pokret i tjelesnu aktivnost.