MOBILITY

Trening za razvoj snage, ravnoteže i fleksibilnosti kroz prirodni pokret (oblici kretanja s promjenama težišta tijela, uz korištenje poda). Sastoji se od vježbi produbljivanja pokreta poput dubokog čučnja, vježbi za otvaranje kukova, istezanja kroz polumostove, vježbi izdržaja za razvoj snage trupa. U kasnijim fazama treninga spaja kombinacije prirodnog kretanja u jednostavnije ili složenije sekvence s naglaskom na mekoću pokreta. Uključuje povremene inverzije i predvježbe za kretanja koristeći ruke kao oslonac. Namijenjen je svima koji žele istražiti vlastiti spektar pokreta i energizirati se prije početka dana. Povećava se opseg pokreta, mobilnost zglobova, fleksibilnost tijela i izdržljivost.

ACROBATICS

Acrobatics program sastoji se od dvije vrste treninga: art i intense

Art program je inspiriran plesom, fluid balanceom i capoeirom. Povezuje različite načine kretanja (podno, visoko, zračni elementi) u cjeline. Naglasak programa je na osluškivanju vlastitoga tijela, povezivanju pokreta s glazbom i uživanju u pokretu. Sadrži elemente floor worka, plesa i akrobatike. Namijenjen je svima koji vole ples, istraživanje pokreta i mogućnosti vlastitoga tijela te koji žele razvijati estetiku pokreta. Acrobatics art program razvija mobilnost tijela, kontrolu pokreta, povećava svjesnost o tijelu u odnosu na prostor te potiče kreativnost.

Intense je intenzivan trening usmjeren pripremi tijela i učenju naprednijih akrobatskih elemenata i kretanja. Namijenjen je osobama koje već jesu u dobroj fizičkoj spremi i aktivno se i redovito bave fizičkom aktivnosti.

Sastoji se od od mjesečnih tema koje obuhvaćaju određene pokrete, akrobatske elemente i kretanja prema područjima: podna kretanja i ravnoteža – elementi na rukama i laktovima; zračni elementi – zvijezde bez ruku, varijante salta; inverzije i rotacije – akrobacije koje uključuju rotacije i slično.

Trening se sastoji od vježbi za razvoj mišićnih skupina potrebnih za izvođenje elemenata, vježbi za razvoj fleksibilnosti i učenju samih elemenata – od jednostavnijih prema kompliciranijim pokretima za pojedinu temu. Polaznici će naučiti kako pristupiti učenju akrobatskih pokreta, naučiti predvježbe koje omogućavaju lakše učenje i vježbanje pokreta te kako ih sigurno i uspješno izvoditi.

Pogodno kao nadopuna treningu ili zasebni program.

flexibility

Istezanje u svim smjerovima. Vježbe istezanja cijelog tijela za razvoj aktivne i pasivne fleksibilnosti. Učimo kako pravilno napraviti špagu, most, duboki pretklon, ali i mnogo više. Koriste se vježbe koje polaznici mogu izvoditi svakodnevno, radi se na pravilnom istezanju tijela te razvoju vlastite feksibilnosti. Namijenjen je onima željnim povećanju/održavanju svoje fleksibilnosti, svima koji se bave sportskim aktivnostima i žele povećati opseg pokreta. Potiče pravilno držanje tijela. Pogodno kao nadopuna treningu ili zasebni program.

kondicijski

Kondicijski trenig je trening snage, izdržljivosti i ravnoteže kroz vježbe za oblikovanje cijelog tijela i za rad na tjelesnoj formi. Započinje interaktivnim vježbama dinamičkog i statičkog zagrijavanja, uz vježbe snage, izdržljivosti, eksplozivnosti i stabilnosti.

Naglasak je na pravilnom izvođenju pokreta kako bi se smanjila mogućnost povrede. Završava istezanjem s naglaskom na mišićne skupine koje smo najviše obuhvatili prilikom treninga. Kondicijski trening namijenjen je svima i može biti nadopuna treningu ili zasebni program.

KINEZITERAPIJA

Kineziterapijske vježbe primjenjuju pokret u prevenciji i liječenju prirođenih deformacija ili povreda. Mogli bismo reći da je kineziterapija liječenje pokretom. Smanjuje osjećaj umora, poboljšava cirkulaciju, eliminira bol u mišićima, smanjuje bol u kralježnici te smanjuje neuralgiju. Isto tako, poboljšava tonus i izgled tijela. Treninge vodi Anđa, prof. kineziolog i kineziterapeut. 

Vježbe kineziterapije kod odraslih se primenjuju u:

  • PREVENCIJI: Za sve one čiji je radni dan sve duži,  a suvremeni način života  podrazumijeva dugo i nepravilno sjedenje (u uredu, ispred kompjutora, televizora…). Redovna fizička aktivnost doprinosi boljem zdravlju kostiju i mišića, održavanju gipkosti tijela, prevenciju osteoporoze i kroničnih problema u vratnoj i lumbalnoj regiji, a pritom se poboljšava i psihofizičko, socijalno i duhovno stanje.
  • REHABILITACIJI: Kod ortopedskih problema (iščašenja, uganuća zglobova itd.) s ciljem da se ojača oslabljena muskulatura, poveća amplituda pokreta, smanji bol, vrati normalan hod, preveniraju kontrakture.
  • Kod neuroloških problema (povrede mozga, kičmene moždine)
  • Kod reumatoloških problema (reumatizam, artroze , cervikalni i lumbalni sindrom) s ciljem smanjenja boli, očuvanja i poboljšanja funkcije kičmenog stuba, zglobova i snage mišića.

Program se provodi u grupi do 10 ljudi s individualiziranim pristupom.