europske snage solidarnosti

Program Europske snage solidarnosti omogućuje mladima da sudjeluju u širokom rasponu aktivnosti kroz volontiranje, stažiranje i zaposlenje, u svojoj zemlji ili u inozemstvu. U Hrvatskoj je za njegovu provedbu zadužena Agencija za mobilnost i programe EU, a Amazonas provodi programe volontiranja te stažiranja i zaposlenja. Trenutno provodimo 7. po redu projekt dugoročnog volontiranja te dio našeg tima čine Francesco iz Italije (Rim), Eduardo iz Španjolske (Madrid), Mathilde iz Francuske (Epinal) i Dolores iz Njemačke (Eitorf).

Ove godine po prvi put provodimo i aktivnost zapošljavanja te je naša prošlogodišnja volonterka Pilar iz Španjolske u ovoj godini, kroz projekt solidarnosti, naša prva međunarodna zaposlenica.

Imamo oznaku kvalitete kao organizacija primatelj i pošiljatelj, ako želiš doći volontirati kod nas ili želiš našu podršku u pronalasku projekta solidarnosti u inozemstvu, kontaktiraj nas na: blaz@amazonas.hr ili se prijavi ovdje

Od 2019. godine dodijeljena nam je titula i odgovornost Ambasadora snaga solidarnosti te provodimo aktivnosti informiranja i osnaživanja drugih organizacija za provođenje projekata solidarnosti. Ako biste voljeli saznati više ili vas zanima kako kao organizacija možete početi s provedbom ovih projekata, rado ćemo vam u tome pomoći, kontaktirajte nas na: blaz@amazonas.hr ili ispunite prijavnicu na naslovnici.

erasmus+

Erasmus+ najveći je program EU-a kojim se podupiru obrazovanje, osposobljavanje, mladi i sport u Europi. Kroz svoje različite tipove programa i inicijativa pruža prilike pojedincima različitih uzrasta i organizacijama različitih profila u navedenim područjima.

Amazonas je aktivan u Erasmus+ programu kao organizacija primatelj i pošiljatelj za programe Treninga osoba koje rade s mladima i Razmjene mladih. Dosad smo proveli jedan trening za osobe koje rade s mladima (još je jedan u pripremi), dvije razmjene mladih (jedna je u pripremi) te poslali preko 60 osoba na različite projekte treninga i razmjena. Partneri smo s brojnim međunarodnim organizacijama i često nudimo prilike sudjelovanja u projektima mobilnosti u svrhu učenja za mlade i osobe koje rade s mladima. U okviru Erasmus+ programa većina je troškova sudjelovanja na projektima, kao i putni troškovi, pokrivena.

Ako želiš primati informacije o projektima mobilnosti, prijavi se na naš newsletter ili nas izravno kontaktiraj na: blaz@amazonas.hr