europske snage solidarnosti

Program Europske snage solidarnosti omogućuje mladima da sudjeluju u širokom rasponu aktivnosti kroz volontiranje, stažiranje i zaposlenje, u svojoj zemlji ili u inozemstvu. U Hrvatskoj je za njegovu provedbu zadužena Agencija za mobilnost i programe EU, a Amazonas provodi programe volontiranja te stažiranja i zaposlenja. Trenutno provodimo 8. po redu projekt dugoročnog volontiranja ‘Izgradnja inkluzivnog društve’ te dio našeg tima čine Dino iz Italije, Hanka iz Slovačke, Valentine iz Francuske i Katrina iz Njemačke. Glavni ciljevi projekta su potaknuti razvoj tolerancije prema različitostima kod djece s manje mogućnosti te u lokalnim zajednicama. Uz, to kroz projekt se potiče razvoj jezičnih kompetencija: komunikacije na stranom jeziku. Naglasak je na poticanju mladih u lokalnoj zajednici na volontiranje i sudjelovanje u projektima mobilnosti.

Prošle godine smo prvi put provodili aktivnost zapošljavanja te je naša volonterka Pilar iz Španjolske bila prva međunarodna zaposlenica.

Imamo oznaku kvalitete kao organizacija primatelj i pošiljatelj, ako želiš doći volontirati kod nas ili želiš našu podršku u pronalasku projekta solidarnosti u inozemstvu, kontaktiraj nas na: blaz@amazonas.hr ili se prijavi ovdje.

Od 2019. godine dodijeljena nam je titula i odgovornost Ambasadora snaga solidarnosti te provodimo aktivnosti informiranja i osnaživanja drugih organizacija za provođenje projekata solidarnosti. Ako biste voljeli saznati više ili vas zanima kako kao organizacija možete početi s provedbom ovih projekata, rado ćemo vam u tome pomoći, kontaktirajte nas na: blaz@amazonas.hr ili ispunite prijavnicu.

erasmus+

Erasmus+ najveći je program EU-a kojim se podupiru obrazovanje, osposobljavanje, mladi i sport u Europi. Kroz svoje različite tipove programa i inicijativa pruža prilike pojedincima različitih uzrasta i organizacijama različitih profila u navedenim područjima.

Amazonas je aktivan u Erasmus+ programu kao organizacija primatelj i pošiljatelj za programe Treninga osoba koje rade s mladima i Razmjene mladih. Dosad smo proveli dva treninga za osobe koje rade s mladima, tri razmjene mladih te poslali preko 60 osoba na različite projekte treninga i razmjena. Partneri smo s brojnim međunarodnim organizacijama i često nudimo prilike sudjelovanja u projektima mobilnosti u svrhu učenja za mlade i osobe koje rade s mladima. U okviru Erasmus+ programa većina je troškova sudjelovanja na projektima, kao i putni troškovi, pokrivena.

Ako želiš primati informacije o projektima mobilnosti, prijavi se na naš newsletter ili nas izravno kontaktiraj na: iva@amazonas.hr