europske snage solidarnosti

Program Europske snage solidarnosti omogućuje mladima da sudjeluju u širokom rasponu aktivnosti kroz volontiranje, u svojoj zemlji ili u inozemstvu. Program financira Europska unija, a u Hrvatskoj je za njegovu provedbu zadužena Agencija za mobilnost i programe EU.

Amazonas od 2015. godine provodi dugoročne volonterske projekte. Trenutno provodimo projekt ‘Izgradnja inkluzivnog društve’ te dio našeg tima od rujna 2022. do kolovoza 2023. godine čine Nadia iz Italije, Branislav iz Slovačke, Angel iz Španjolske i Marija iz Sjeverne Makedonije.

Glavni ciljevi projekta su:

  • Potaknuti razvoj tolerancije prema različitostima kod djece s manje mogućnosti i u lokalnim zajednicama s manje mogućnosti
  • Potaknuti razvoj jezičnih kompetencija kod mladih i djece, s naglaskom na one s manje mogućnosti
  • Povećati mogućnosti socijalnog uključivanja i ostvariti preduvjete za razvoj specifičnih kompetencija mladih, s naglaskom na mlade s manje mogućnosti;
  • Potaknuti mlade u lokalnoj zajednici na volontiranje i sudjelovanje u projektima mobilnosti

Imamo oznaku kvalitete kao organizacija primatelj i pošiljatelj. 

Ako želiš doći volontirati kod nas ili želiš našu podršku u pronalasku projekta solidarnosti u inozemstvu, kontaktiraj nas na: blaz@amazonas.hr ili se prijavi ovdje.

Ako si predstavnik/ica organizacije i volio/voljela bi saznati više ili te zanima kako kao organizacija možeš početi s provedbom ovih projekata, rado ćemo ti u tome pomoći, kontaktiraj nas na: blaz@amazonas.hr ili ispuni prijavnicu.

 

 

erasmus+

Erasmus+ najveći je program EU-a kojim se podupiru obrazovanje, osposobljavanje, mladi i sport u Europi. Kroz svoje različite tipove programa i inicijativa pruža prilike pojedincima različitih uzrasta i organizacijama različitih profila u navedenim područjima.

Amazonas je aktivan u Erasmus+ programu kao organizacija primatelj i pošiljatelj za programe Treninga osoba koje rade s mladima i Razmjene mladih. Dosad smo proveli dva treninga za osobe koje rade s mladima, tri razmjene mladih te poslali preko 60 osoba na različite projekte treninga i razmjena. Partneri smo s brojnim međunarodnim organizacijama i često nudimo prilike sudjelovanja u projektima mobilnosti u svrhu učenja za mlade i osobe koje rade s mladima. U okviru Erasmus+ programa većina je troškova sudjelovanja na projektima, kao i putni troškovi, pokrivena.

Ako želiš primati informacije o projektima mobilnosti, prijavi se na naš newsletter (link na kraju naslovne stranice) ili nas izravno kontaktiraj na: iva@amazonas.hr