Search
Close this search box.

aktivni i mobilni mladi

Nova znanja i iskustva nalaze se izvan zone komfora!

Programe i projekte usmjerene neformalnom učenju mladih i za mlade provodimo na lokalnoj razini, kroz projekt Uključi s(v)e! te međunarodno, kroz programe mobilnosti.

Uključi s(v)e!

Projekt Uključi s(v)e! usmjeren je na aktivno sudjelovanje mladih u društvu te razvoj kompetencija koje doprinose uključivanju u društvene aktivnosti. Projekt je nastao iz potrebe za povećanjem usluga u zajednici.

Osnovne aktivnosti projekta su:

  • Neformalne aktivnosti slobodnog vremena
    Aktivnosti su namijenjene mladima u lokalnoj zajednici koji se mogu uključiti u neformalne edukativne aktivnosti (specifične edukacije, učenje jezika), te kulturne radionice (interkulturne večeri, specifične vještine kao što je animacija, origami i sl.)
  • Informiranje mladih o mogućnostima mobilnosti u okviru Erasmus + programa i Europskih snaga solidarnosti
    Kroz radionice i organizaciju info dana o mobilnosti unutar EU, korisnici/ice projekta, ali i ostali mladi, imaju priliku razmijeniti iskustva na području mobilnosti. Na događaju sudjeluju i naši/e volonteri/ke Europskih snaga solidarnosti koji/e informiraju o tom projektu iz vlastitog iskustva, te naši suradnici/ice iz drugih udruga koji/e prezentiraju mogućnosti mobilnosti kojima se oni bave

 

Aktualna događanja za mlade pogledaj OVDJE

Programi mobilnosti

Erasmus+  najveći je program EU-a kojim se podupiru obrazovanje, osposobljavanje, mladi i sport u Europi. Kroz svoje različite tipove programa i inicijativa pruža prilike pojedincima različitih uzrasta i organizacijama različitih profila u navedenim područjima.

Program Europske snage solidarnosti omogućuje mladima da sudjeluju u širokom rasponu aktivnosti kroz volontiranje, u svojoj zemlji ili u inozemstvu.

Akreditirani smo za provedbu razmjena mladih u okviru programa Erasmus+ te za primanje i slanje volontera na projekte u okviru Europskih snaga solidarnosti. To znači da možeš sudjelovati u projektima koje mi provodimo te da uz nas možeš otputovati u stranu zemlju na neki od programa mobilnosti u svrhu učenja. U okviru navedenih programa većina je troškova sudjelovanja na projektima, kao i putni troškovi, pokrivena.

Ako želiš primati informacije o projektima mobilnosti, prijavi se na naš newsletter ili nas izravno kontaktiraj na: info@amazonas.hr 

Prijavi se na
Amazonas newsletter