Search
Close this search box.

Tražimo volontere za video koji će prikazivati tehnike nošenja sa stresom!

Tražimo dva/dvije volontera/volonterke s nešto glumačkog iskustva, a i “stres” iskustva

Voliš glumu i želiš se njome jedan dan baviti? Želio/la bi biti dio projekta koji pomaže djeci i mladima u zajednici? Zanima te više o tehnikama nošenja sa stresom? Ovo je pravi volonterski poziv za tebe!

U okviru projekta „Zajedno gradimo sustave podrške“, u suradnji s partnerima iz Udruženja „Djeca prva“, izrađujemo priručnik o tehnikama za nošenje sa stresom.

O stresu se svakodnevno priča i sigurno ste ga nekad u životu osjetili. Kroz priručnik želimo djeci i mladima približiti nekoliko kratkih tehnika pomoću kojih se mogu lakše nositi sa stresom. Upravo zato ćemo izraditi šest kratkih videa (tutorijala) koji će prikazivati različite tehnike koje možemo upotrijebiti kad god nas preplavi osjećaj stresa.

Kako ti možeš pomoći u “borbi” sa stresom?

Kako bi videi bili što kvalitetniji trebamo tvoju pomoć! Tražimo dvoje mladih volontera/volonterki koji imaju glumačkog iskustva i žele sudjelovati u projektu koji će pomoći podići kvalitetu života djece i mladih u zajednici.

Snimanje će se odvijati u Zagrebu, 03. i 04. svibnja (srijeda i četvrtak). Vremenski okvir je podložan dogovoru, snimanje traje do četiri sata dnevno.

Kako bismo znali jesi li upravo ti osoba za naše tutorijale, molimo te da pošalješ svoje osnovne podatke i dvije tri rečenice o sebi na info@amazonas.hr. Uz to, molimo da priložiš kratku snimku u kojima gledatelju/ici daješ sljedeću uputu:

Stani s onim što upravo radiš!

Zatvori oči ili usmjeri pogled u točku na podu…

Budi miran i slušaj. Primijeti kako se osjećaš iznutra…

Usmjeri svoju pažnju na disanje…

Udiši polagano na nos i izdiši na usta…

Zamisli zrak koji ispunjava tvoja pluća i potom izlazi van…

Ako primijetiš da misliš na nešto drugo, to je potpuno u redu…

.Samo ponovo usmjeri pažnju na disanje…

Primijeti kako se tvoj trbuh pomiče dok dišeš…

Nastavi usmjeravati pažnju na disanje…

Nastavi se koncentrirati na disanje, barem još trideset sekundi.

Otvori svoje oči i pogledaj oko sebe.

Ovime dobivaš i uvid u tip materijala kakav će se snimati. Tvoje snimke nećemo dijeliti s trećim stranama i nećemo ih koristiti ni u kakve promotivne svrhe. One služe samo kako bismo lakše odabrali volontera/ku. Također, video možeš osmisliti kako god želiš. Dokle god tvoja kreativa seže 🙂

Rok za slanje videa i osnovnih podataka je 16.04. u 23:59 sati. Po isteku roka, između 17. i 20. travnja, javit ćemo se svima koji pošalju materijal na info@amazonas.hr

Hvala ti puno na trudu i želji za sudjelovajem u projektima koji nošenje sa stresom čine malo lakšim.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge Amazonas.

Za više informacija o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr