Search
Close this search box.

Poziv za volontiranje

Tribo_djeca

Pridruži se Amazonasovom timu i volontiraj na našim društvenim projektima!

Uključiti se možeš sudjelovanjem u dva projekta:

  • Tribo Moderna – capoeira za toleranciju i nenasilje
  • Osnaženi- podrška roditeljstvu na Trešnjevci
Pomoc_volonteri

„Tribo Moderna“ je fokusiran na poboljšanje okolnosti djece u riziku kroz redovite treninge capoeire prilagođene za rad na razvoju psihosocijalnih vještina. Uz tvoju pomoć imat ćemo veći utjecaj na djecu i obitelji koje su dio projekta.

Kroz projekt „Osnaženi- podrška roditeljstvu na Trešnjevci“ omogućujemo roditeljima podršku stručnjaka pomagačkih zanimanja s ciljem povećanja njihovih kapaciteta i kompetencija u roditeljstvu, ali i svakodnevici. Projekt se provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb.

Volontirati možeš kroz tri pozicije:

  1. Voditelj/ica pomoći u učenju: Pomozi našim korisnicima postići bolji uspjeh u školi, dok im u isto vrijeme pomažeš u razvoju socijalnih vještina.
  2. Individualni mentor (za studente viših godina fakulteta pomagačkih zanimanja): Druži se s našim korisnicima i pomozi im da unaprijede svoje vještine, savjetuj ih kako se bolje nositi s problemima s kojima su suočeni te im budi podrška i mentor!
  3. Volonter savjetovatelj/psihoterapeut (za diplomirane stručnjake pomagačkih zanimanja i/ili polaznike završnih godina neke od psihoterapijskih škola): Pomozi nam da osnažimo cijele obitelji naših korisnika kroz savjetodavni/psihoterapijski rad s roditeljima.

 

Tijekom volontiranja sudjelovat ćeš u različitim edukacijama, grupnim refleksijama i/ili supervizijama. Kroz njih ćeš razvijati različite vještine i povećati vlastito znanje. Steći ćeš vrijedno radno iskustvo te se  savjetovati sa stručnjacima u svom području. Za volontere mlađe od 30 godina otvara se mogućnost sudjelovanja u europskim projektima udruge Amazonas i njenih partnera. (Erasmus+ razmjene mladih; Europske snage solidarnosti)

Prijave su otvorene do 15.10.2021., a prijaviti se možeš ovdje.

Za više informacija možeš nas kontaktirati i na e-mail: vjeko@amazonas.hr