Volontiraj u Amazonasu

Postani volonter ili volonterka i odaberi poziciju koja će najviše odgovarati tvojim interesima. Osim što ćeš nešto naučiti, upoznat ćeš mnogo novih ljudi i doprinijeti stvaranju boljeg društva.

Pozicije na kojima je moguće volontirati:

  • Medijski volonter/ka – radom u medijskom timu unaprijedit ćeš digitalne i medijske kompetencije. Naučit ćeš fotografirati, obrađivati fotografije, pisati izvještaje, medijske članke i sl.
  • Organizacija kulturnih događanja – sudjelovanjem u organizacijskom timu različitih događanja naučit ćeš kako organizirati događa(n)je, kako kontaktirati potencijalne sponzore te u međunarodnom okruženju unaprijediti komunikacijske i jezične kompetencije te upoznati se s različitim kulturama.
  • Akcije / kampanje / administracija – ako nisi siguran/sigurna u što bi se uključio/la ili želiš da ti se javimo kad ćemo tražiti volontere za kratkoročna događanja ili zadatke, prijavi se u našu bazu volontera i kontaktirat ćemo te!

Pomagačke struke:

  • Tribo moderna: pomoć u učenju – ako si student ili studentica pomagačkih struka, početkom svake školske godine tražimo volontere i volonterke koji bi našim korisnicima – djeci u osnovnim školama – pomagali u savladavanju gradiva.
  • Tribo moderna: individualan rad s djecom –  ako si student ili studentica viših godina neke od pomagačkih struka, možeš unaprijediti profesionalne kompetencije kroz individualni rad s djecom u riziku
  • Tribo moderna: grupni rad s djecom –  ako si student ili studentica viših godina neke od pomagačkih struka, a voliš sport i sklon/a si sportskim aktivnostima, pridruži nam se u grupnom radu s djecom; nakon određenog iskustva možeš se pridružiti i našem timu stručnjaka / trenera.
  • Savjetodavno / psihoterapijski  rad – ako si diplomirani stručnjak neke pomagačke profesije i/ili u edukaciji za neki od psihoterapijskih pravaca, volontiraj i pruži podršku najranjivijim skupinama. Savjetovanje i psihoterapija provode se prvenstveno s roditeljima djece u riziku, kroz projekt Tribo moderna te s obiteljima u sustavu socijalne skrbi u suradnji s CZSS Trešnjevka. Postoje i mogućnosti uključivanja djece i ostalih članova obitelji u psihoterapijski rad. Isto tako, naši mladi korisnici i volonteri povremeno trebaju dodatnu podršku i vođenje, javi nam se ako si zainteresiran/a za provođenje coachinga.