Search
Close this search box.

Proljeće na Trešnjevci

Amazonas te i ove godine poziva da se s nama igraš, učiš i razvijaš. Od 04. do 14. travnja pripremili smo mnoštvo besplatnih treninga i/ili edukativnih radionica koje će se održati u Parku Stara Trešnjevka.

Kako bismo poštivali sve mjere koje tada budu na snazi te kako bi bio/la informiran/a o izmjenama u slučaju lošeg vremena, prijavi se za sudjelovanje putem prijavnice. PRIJAVI SE!

TRENINZI U KOJIMA MOŽEŠ SUDJELOVATI:

Capoeira je afro-brazilska vještina u kojoj se isprepliću elementi borilačkih vještina, akrobatike, plesa i glazbe. 

Izrazito je dinamična te osim što razvija cijelo tijelo, podiže razinu energije i raspoloženje. Uz to, utječe na uravnotežen rast i razvoj kod djece bilo koje dobi. Više o prednostima capoeire za vaše dijete pročitajte ovdje. 

Grupe su nam podijeljene prema dobi djece, a uključivanje je moguće od četvrte godine. Capoeiri za odrasle se možeš pridružiti ako imaš između 15 i 115 godina 🙂

Ove godine vam nudimo i capoeiru za djecu i roditelje. Provedite kvalitetno vrijeme s vašim djetetom, pokrenite tijelo, naučite nove pokrete i dobro se zabavite.

Glazba je sastavni dio svakog capoeira treninga. Ako te zanima više o glazbi u capoeiri i želiš se okušati u sviranju, dođi na capoeira music class!

Mobility je trening za razvoj snage, ravnoteže i fleksibilnosti kroz prirodni pokret (oblici kretanja s promjenama težišta tijela, uz korištenje poda). Povećava opseg pokreta, mobilnost zglobova, fleksibilnost tijela i izdržljivost. Idealan je izbor za početak dana jer podiže razinu energije.

Jazz & Modern dance vodi naša volonterka Europskih snaga solidarnosti, Katrina iz Njemačke. Ova aktivnost sjajna je za pokretanje cijelog tijela, vježbanje koordinacije i fleksibilnosti, a pritom se i zabavljaš. Održat će se na engleskom jeziku.

EDUKATIVNE RADIONICE

Mogućnosti za mlade u EU je informativni kutak na kojem možeš saznati kako:

  • Usvajati nova znanja dok volontiraš u zemljama EU: Amazonas već sedam godina provodi projekte Europskih snaga solidarnosti koji omogućavaju mladima učenje kroz volontiranje u stranoj zemlji, uz potpuno pokrivanje putnih i životnih troškova
  • Otputovati na edukativni projekt u inozemstvo, razmjenu mladih ili trening za osobe koje rade s mladima: projekte usmjerene učenju pojedinaca/ki provodimo kroz Erasmus+ program
  • Dovesti volontere u svoju organizaciju: ako radiš u organizaciji kojoj bi dobro došla volonterska pomoć, informirat ćemo te kako možeš kroz programe solidarnosti dovesti volontere i u svoju organizaciju

 

Interkulturno popodne

Naše volonterke Europskih snaga solidarnosti Valentine, Katrina i Hanka približit će ti kulturne raznolikosti i specifičnosti zemalja iz kojih dolaze: Francuska, Njemačka i Slovačka. Radionica će biti u opuštenoj piknik atmosferi s tradicionalnim poslasticama iz svake zemlje. Uz degustaciju hrane, očekuju te i brojne zabavne aktivnosti. Radionica će biti na engleskom jeziku.

 

JEZIČNE RADIONICE

Francuski & njemački café

Donosimo i dvije pričaonice za sve koji/e uče francuski ili njemački jezik i žele testirati svoje znanje jezika kroz druženje s izvornim govornicima. „Bonne jour“ i „Guten Tag!“ očekuje te u Parku Stara Trešnjevka.

Konverzacijski engleski

Učio/la si engleski godinama, no nemaš ga priliku koristiti ili te samo strah pričati – vrijeme je da to promijeniš! Pridruži se našoj volonterki Hanki u ležernoj atmosferi Parka Stara Trešnjevka.

RASPORED:

A kako je to izgledalo prošle godine, pogledaj ovdje. 

Vidimo se u travnju! 🙂