Search
Close this search box.

Počela je nova sezona Tribo Moderna projekta!

U listopadu smo počeli s treninzima u Zagrebu i Rijeci. Plemena su se okupila u OŠ A. Cesarec i OŠ Retkovec u Zagrebu te u OŠ Podmurvice i OŠ Trsat u Rijeci.

Glavne aktivnosti projekta su radionice capoeire za djecu na kojima, osim fizičkog dijela treninga, učimo surađivati te zajedno gradimo samopouzdanje. U modernim plemenima si pomažemo kontrolirati neugodne emocije i ispoljiti ih na konstruktivan način. Kroz aktivnosti projekta učimo ostati svoji/e, a i uvažavati ostale članove/ice grupe.

Ulaskom u novu sezonu, upitali smo i naše mlade capoeriste i capoeristice zašto dolaze na treninge i što im se najviše sviđa.

“Volim dolaziti na treninge capoeire jer mi je fora, zabavimo se i super je. Učimo nove stvari i to je sve”, rekao je Gabriel.

“Nemam pojma… to je počelo u prvom razredu kad sam vidio za capoeiru. Svašta mi se sviđa i to mi je, eto, da imam neku aktivnost”, dodao je Janko.

Leonarda dolazi na treninge jer su jako zabavni i može naučiti puno toga. “Volim to što naučimo neke nove i zanimljive pokrete”, dodaje.

“Na treningu capoeire najviše volim udarce. Naučio sam kontrolirati bijes i zabavim se”, kazao je Matija.

Nešto novo nauči i Noa koji kaže i da “postaje snažniji”.

Sad te sigurno zanima i kako izgledaju treninzi. Zato i donosimo malu galeriju iz OŠ Podmurvice, OŠ A. Cesarec i OŠ. Retkovec.

TM_photo

Također, trenutno su otvorene prijave za volontiranje na projektu. Volonterske pozicije su: pomoć u učenju, individualni mentor/ica, savjetovatelj/psihoterapeut. Više o tome na koju se poziciju možeš prijaviti te što ćeš naučiti i dobiti kroz volontiranje provjeri na našem webu, a prijaviti se možeš ovdje.