Search
Close this search box.

Erasmus+: Kako se nositi sa stresom

U periodu od 20. do 30. kolovoza 2022. godine, u gradiću na samom Baltičkom moru, Jarosławiecu, održalo se Erasmus+ osposobljavanje za osobe koje rade s mladima, pod nazivom Taking Care of the Care Takers (TCCT).

Bio je to međunarodni projekt jer su sudjelovali timovi iz nekoliko zemalja: Ukrajine, Italije, Rusije, Jordana, Poljske Bjelorusije i Hrvatske. Glavna tema projekta bila je kako osnažiti i spriječiti stres i tzv. “burnout” kod ljudi koji rade s mladima, ali I odraslima.

Program je započinjao jutarnjom meditacijom kraj Baltičkoga mora i nastavljao se intuitivnim plesom, a nakon toga slijedila su razna predavanja i sesije, tijekom cijeloga dana. Bila je mala pauza od 13 do 15 sati, ali dani su uglavnom prolazili u radnom okruženju.

Kruna rada ovoga projekta bio je posjet kazalištu u Slupsku, gdje smo mi, sudionici/e ovoga projekta, održali/e radionice za njihove kazališne, prosvjetne i kulturne radnike/ice.

Jedna od članica hrvatskoga tima Helena Voda, profesorica, održala je i radionicu pod nazivom Storytelling activity.

A druga se članica hrvatskoga tima, Viktorija Miletić, akademska slikarica, istaknula u iznimnim slikarskim, dramskim i plesnim elementima.

Bilo je to jedno nezaboravno iskustvo.

Helena Voda