Radionica: Capoeira za djecu i roditelje

S dolaskom jeseni, došao je red i na novu capoeira radionicu za djecu i roditelje. U petak, 17. studenog od 18:00 do 19:00 sati održat će se radionica capoeire za djecu i roditelje. Adresa je Ljubljanica 7.

Radionica će se sastojati od interaktivnih pokretnih igara u kojima sudjeluju i roditelj i dijete. Zatim ćete naučiti neke od osnovnih elemenata capoeire: udarce, izmicanje udarcima (eskivaže) te nekoliko kretnji po prostoru. Osnovni pokret u capoeiri zove se Ginga i on je zaslužan za mekoću izvođenja capoeire. Osim ginge radimo i razna kretanja s rukama na podu.

Svi elementi izvode se u skladu s mogućnostima polaznika/ica te ih je moguće prilagoditi ovisno o fizičkoj spremi. Na kraju treninga imamo igre i vježbe za ritam, sviranje i pljeskanje, kako bi mogli završiti s krugom u kojem se izvodi capoeira. Taj krug nazivamo roda (čita se “hoda”, portugalski: kotač).

Što ćete naučiti na capoeira radionici?

Radionica capoeire je namijenjena djeci i roditeljima ili djeci u pratnji starije osobe, svima koji se žele razgibati, zabaviti i započeti vikend u dobrom raspoloženju. Minimalna dob za sudjelovanje djeteta je 4 godine.

Polaznici/ice će:

  • Naučiti osnovne capoeira elemente
  • Naučiti osnove ritma u capoeiri
  • Provesti kvalitetno zajedničko vrijeme
  • Dobro se zabaviti

Voditeljica radionice je Anđelka Pelinović, capoeira trenerica u Amazonasu. Ona vodi treninge za djecu od vrtićke do osnovnoškolske dobi te djecu s teškoćama. Po struci je kineziologinja i kinezioterapeutkinja.

Cijena capoeira radionice je 16 eura (jedno dijete, jedan roditelj), a prijave su obvezne na treninzi@amazonas.hr

Po prijavi ćete dobiti podatke za uplatu. Uplatom radionice osiguravate mjesto na istoj. Prednosti zajedničkog treniranja capoeire, kao i neke vježbi koje možete raditi u paru pročitajte/pogledajte ovdje.