Search
Close this search box.

Poziv za volontere/ke 22/23: pretvori svoj hobi u psihosocijalni alat

Na diplomskom si studiju nekog od pomagačkih fakulteta (1, 2. ili apsolventska godina)? Prije završetka studija želiš se okušati u radu s djecom i/ili mladima? Imaš neku vještinu ili hobi – sportskog, društvenog, kreativnog karaktera? Volio/ voljela bi svoj hobi povezati sa psihosocijalnim radom? Pridruži nam se u Amazonasu, u grupnom radu s djecom i/ili mladima u riziku!

Amazonas je Udruga osnovana 2004. godine sa svrhom poticanja pozitivne promjene i društvene aktivacije. Ono po čemu si možda čuo/čula za nas je korištenje capoeire i sportskih aktivnosti kao metode u radu s djecom i mladima u riziku i s problemima u ponašanju. Sjedište nam je na Trešnjevci gdje vrlo blisko surađujemo s Centrom za socijalnu skrb Trešnjevka. I upravo u toj suradnji trebamo tebe.

Tražimo tim volontera zainteresiranih za provođenje aktivnosti slobodnog vremena za korisnike Centra za socijalnu skrb. Prvenstveno djecu u riziku i/ili mlade u riziku, iz obitelji u sustavu socijalne skrbi.

Kroz sudjelovanje u slobodnim aktivnostima djeca i mladi grade društvene odnose te ostvaruju dodatne vještine i znanja koja utječu na kvalitetu njihova života. Da bi se osigurao zdrav razvoj djece potrebno je osigurati aktivnosti konstruktivnog provođenja slobodnog vremena. Te aktivnosti će im omogućiti razvijanje socijalnih vještina i kompetencija izvan formalnog obrazovanja.

Djeca i mladi u sustavu socijalne skrbi često imaju ograničene mogućnosti sudjelovanja u slobodnim aktivnostima. Istovremeno su osjetljiva populacija kojoj su uglavnom potrebni dodatni poticaji i podrška da bi se uključili, a kasnije i bili ustrajni u sudjelovanju u nekoj aktivnosti.

Upravo tu je prostor za tebe, budućeg pomagača/icu! Možeš biti voditelj/ica sportskih /plesnih ili kreativnih radionica za korisnike/ice Centra za socijalnu skrb Zagreb – podružnica Trešnjevka!

Provodeći sportske/plesne/kreativne radionice, uz našu stručnu mentorsku podršku naučit ćeš kako hobi ili vještinu koju imaš možeš koristiti kao alat za razvoj pozitivne slike o sebi i osjećaja grupne pripadnosti, što je djeci i mladima u riziku izuzetno potrebno.

Ono što trebamo od tebe je:
  • visoka motiviranost i želja za učenjem
  • kreativnost i proaktivnost
  • provođenje dogovorene aktivnosti minimalno 1xtjedno, u periodu od minimalno 6 mjeseci (poželjno je sudjelovanje kroz cijelu školsku godinu, a tijekom školskih praznika moguće je pauzirati aktivnosti)
Ono što ti nudimo je:
  • mentorska podrška pri osmišljavanju i strukturiranju samih aktivnosti
  • supervizija kao prostor za refleksiju i učenje
  • organizacija aktivnosti i organizacijska podrška tijekom provođenja (mi smo odgovorni za prikupljanje korisnika, komunikaciju s djelatnicima Centra i roditeljima, osiguravanje uvjeta za tvoj rad)
  • edukacije za volontere usmjerene povećanju tvojih kompetencija

Ako si zainteresiran/a čuti više, upiši se u PRIJAVNI OBRAZAC, a mi ćemo te kontaktirati u rujnu s pozivom na uvodni sastanak. Prijava je neobavezujuća i predstavlja iskaz interesa. U rujnu nakon što čuješ sve detalje o radu možeš odlučiti hoćeš li nam se pridružiti ili, pak, preskočiti.

Ako si zainteresiran/a, a nisi siguran/a koja je to vještina ili hobi koju bi pretvorio/la u radionice, prijavi se svejedno! Možda se možeš priključiti nekome od kolega/ica za rad u paru. Jednako tako, u Amazonasu imamo nekoliko volonterskih pozicija za studente/ice pomagače/ice. Ako te to zanima, upiši se i ostavi nam svoj kontakt za informiranje o nekoj od ostalih volonterskih pozicija:

  • Kratkotrajno (1 dan) provođenje kreativnih radionica za djecu i roditelje
  • Pomoć u učenju djeci u riziku (područje rada je Dubrava, Pešćenica, Zaprešić ili Trešnjevka)
  • Asistent voditelju grupe (treneru capoeire) u preventivnom programu „Tribo moderna – capoeira za toleranciju i nenasilje” (područje rada je Dubrava, Pešćenica, Zaprešić ili Trešnjevka)

Veselimo se radu s tobom!