Search
Close this search box.

Održan pripremni sastanak Erasmus+ projekta ‘More than sport’

Amazonas od ove godine provodi projekt ‘More than sport’, u okviru Erasmus+ ključne aktivnost 2 – mala partnerstva u području mladih. Projekt se provodi u partnerstvu s organizacijom Empoderar iz Portugala. Vrijednost je 60.000 EUR, a sufinancira ga Agencija za mobilnost i programe EU.

Prošli smo tjedan, u Zagrebu, održali pripremni sastanak na kojem je bilo šest osoba koje rade s mladima – tri osobe iz Amazonasa i tri iz organizacije Empoderar. Cilj sastanka je bio razmijeniti očekivanja od suradnje, primjere dobre prakse iz obje partnerske organizacije te dogovoriti finalne detalje oko upravljanja samim projektom. Dodatno, važno je bilo usuglasiti buduće korake ka realizaciji konačnog cilja projekta. A to je priručnik za rad s mladima sa smanjenim mogućnostima s ciljem poticanja njihova osobna razvoja i održive društvene transformacije. Metode koje ćemo koristiti su sport i fizička aktivnost.

Dogovoreno je koje elemente priručnik mora sadržavati te specifični ciljevi radionica koje kreiramo. Konačni rezultat, priručnik, će biti dostupan brojnim organizacijama koje rade s mladima sa smanjenim mogućnostima.

Nakon sastanka, započinjemo s izradom radionica, a njihovo testiranje očekuje se na proljeće 2023. Spremamo još zanimljivih mogućnosti za stručnjake i stručnjakinje u radu s mladima pa nas prati!

Projekt traje od 01. rujna 2022. do 01. ožujka 2024. godine, a više o projektu pročitaj ovdje.

Ova objava odražava isključivo stav njena autora/ice. Komisija se ne smatra odgovornom ni za kakvu uporabu informacija navedenih u objavi.