Search
Close this search box.

Objavljen priručnik ‘Move to grow’

Unutar projekta ‘Move to grow – learning through sport’ koji se održao od 18. do 26.11. 2021. u Samoboru, kreiran je priručnik za rad s mladima ‘Move to grow’.

Radi se o priručniku koji sadrži različite aktivnosti sa sportskim elementima namijenjene razvoju socijalnih vještina kod mladih, posebice onih sa smanjenim mogućnostima.

Aktivnosti su usmjerene na jačanje grupne kohezije, osvještavanje različitih mogućnosti i pozicija u društvu, razvoj fizičkih mogućnosti i samopouzdanja mladih.

Na projektu ‘Move to grow – learning through sport’ Amazonas je bio organizator treninga. Partneri su bili College of Higher Vocational Studies Sports Academy iz Srbije, European Youth Centre Breclav (EYCB) iz Češke, Budapest Association For International Sports (BAIS) iz Mađarske, Asociación Entrejuegos iz Španjolske, Walk Together iz Bugarske i Liceul cu Program Sportiv Suceava iz Rumunjske.

Na treningu je sudjelovalo 20 osoba koje rade s mladima, učitelja, voditelja grupa mladih i ostalih stručnjaka/inja. Projekt je sufinanciran sredstvima Erasmus+ programa.