brazilactica

Brazilactica je festival brazilske kulture koji se održava u Zagrebu u svibnju svake godine, a donosi niz radionica, predavanja, performansa, tematskih večeri te filmskih projekcija posvećenih brazilskoj kulturi s gostima iz Brazila i Europe.

Prošlogodišnje, 9. izdanje festivala održalo se od 08. do 11. svibnja. U pet festivalskih dana naši sugrađani i sugrađanke uživali su u brazilskim ritmovima, zvukovima, energiji, kulturi i pokretu diljem Zagreba. Održane su radionice i prezentacije afro–brazilske vještine capoeire, radionica sambe i radionica capoeire za najmlađe uz superherojsko oslikavanje lica. Popratni program festivala sastojao se od ‘putovanja kroz korijene brazilske kulture’, pub kviza, jam sesiona i predstave Capoeira story. Festival je organizirala Udruga Amazonas zahvaljujući partnerima: klubu Pločnik, Centru za mlade grada Zagreba i Juta Kota baru. Događaj je bio podržan i od Brazilske ambasade u Zagrebu.

Ovogodišnja Brazilactica se zbog pandemije Covid 19 virusa održala u smanjenom, ali u jednako veselom sadržaju – kroz Brazilactica weekend  od 18. do 20. lipnja. Sastojala se od radionice pripremanja specijaliteta brazilske gastronomije, radionice o kavi, besplatne capoeira radionice te kviza znanja. Osim toga, u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu, za vrijeme događanja, bio je postavljen “Amazon Fire Mural“ koji je za cilj imao pružiti vjerodostojne informacije o požaru u Amazonskoj prašumi prošle godine i utjecaju istog na okoliš.

Više informacija, fotografije s prijašnjih događanja te novosti i najavu aktivnosti u 2021. godini potražite na Facebook stranici Festivala.