Search
Close this search box.

Volontiranje

Lokalno volontiranje

Volonteri su važan resurs za naše korisnike programa socijalne podrške. Volonterske pozicije otvorene su studentima i stručnjacima pomažućih profesija (socijalni rad, socijalna pedagogija, psihologija, pedagogija). Pozicije u okviru kojih je moguće volontirati su:

  • Pomoć u učenju – ako si student ili studentica pomagačkih struka, početkom svake školske godine tražimo volontere i volonterke koji bi našim korisnicima – djeci u osnovnim školama – pomagali u savladavanju gradiva.
  • Grupni socijalnopedagoški rad s djecom –  ako si student ili studentica viših godina neke od pomagačkih struka, a voliš sport i sklon/a si sportskim aktivnostima, pridruži nam se u grupnom radu s djecom; nakon određenog iskustva možeš se pridružiti i našem timu stručnjaka / trenera.
  • Savjetodavno / psihoterapijski  rad – ako si diplomirani stručnjak neke pomagačke profesije i/ili u edukaciji za neki od psihoterapijskih pravaca, volontiraj i pruži podršku najranjivijim skupinama. Savjetovanje i psihoterapija provode se s mladima u riziku i s roditeljima djece i mladih u riziku.
  • Mentori volontera – ako si mlada osoba ili diplomirani stručnjak društveno humanističkog usmjerenja i zanima te rad s mladima možeš se uključiti kao mentor našim volonterima Europskih snaga solidarnosti, uz uvjet je da govoriš engleski. Mentori su podrška volonterima za vrijeme boravka u stranoj zemlji te prate proces njihovog učenja.

 

Za sve volonterske pozicije osiguravamo stručnu podršku, grupe za refleksiju ili superviziju u psihosocijalnom radu te edukacije iz područja stručnog usavršavanja. Za više informacija i iskaz interesa za volontiranje, kontaktiraj nas na info@amazonas.hr

Međunarodno volontiranje: Europske snage solidarnosti

Program Europske snage solidarnosti omogućuje mladima da sudjeluju u širokom rasponu aktivnosti kroz volontiranje, u svojoj zemlji ili u inozemstvu. Program financira Europska unija, a u Hrvatskoj je za njegovu provedbu zadužena Agencija za mobilnost i programe EU.

Amazonas od 2015. godine provodi dugoročne volonterske projekte. Trenutno provodimo projekt ‘Izgradnja inkluzivnog društve’ te u radu naše organizacije svake godine sudjeluju četiri međunarodna volontera.

Glavni ciljevi projekta su:

  • Potaknuti razvoj tolerancije prema različitostima kod djece s manje mogućnosti i u lokalnim zajednicama s manje mogućnosti
  • Potaknuti razvoj jezičnih kompetencija kod mladih i djece, s naglaskom na one s manje mogućnosti
  • Povećati mogućnosti socijalnog uključivanja i ostvariti preduvjete za razvoj specifičnih kompetencija mladih, s naglaskom na mlade s manje mogućnosti;
  • Potaknuti mlade u lokalnoj zajednici na volontiranje i sudjelovanje u projektima mobilnosti

Imamo oznaku kvalitete kao organizacija primatelj i pošiljatelj. 

Ako želiš doći volontirati kod nas ili želiš našu podršku u pronalasku projekta solidarnosti u inozemstvu, kontaktiraj nas na: blaz@amazonas.hr.