Search
Close this search box.

Proljeće na Trešnjevci

PROLJEĆE NA TREŠNJEVCI

Proslavi proljeće uz Amazonas. I ove godine pozivamo te da se s nama igraš, učiš i razvijaš. Odaberi neki od naših treninga ili edukativnih programa i priključi se. Sve aktivnosti održavaju se u Parku Stara Trešnjevka i sudjelovanje je besplatno.
Da bi se mogli pridržavati epidemioloških mjera, a tebe obavijestiti o eventualnim izmjenama u slučaju lošeg vremena, obavezna je prijava na radionice putem Google prijavnica:

ZA DJECU

ZA MLADE/ODRASLE 

RASPORED (21.5.)
RASPORED (24.-28.5.)
RASPORED (31.5.-2.6.)

TRENINZI U KOJIMA MOŽEŠ SUDJELOVATI:

Capoeira je afro-brazilska vještina, igra u pokretu s elementima borilačkih vještina, akrobatike, plesa i glazbe.

Izrazito je dinamična te osim što razvija cijelo tijelo, podiže razinu energije i raspoloženje.
Treninzi za djecu podijeljeni su prema dobi djece, a treninzima za odrasle možeš se priključiti ako imaš između 15 i 105 godina 🙂

Mobility je trening za razvoj snage, ravnoteže i fleksibilnosti kroz prirodni pokret (oblici kretanja s promjenama težišta tijela, uz korištenje poda). Povećava opseg pokreta, mobilnost zglobova, fleksibilnost tijela i izdržljivost. Idealan za energizirati se prije početka dana.

Acrobatics je trening namijenjen svima zainteresiranima za istraživanje pokreta i mogućnosti vlastitoga tijela. Usmjeren je savladavanju akrobatskih elemenata, od osnovnih (stojevi, zvijezde) do naprednijih (inverzije, zračni elementi). Povezuje različite načine kretanja (podno, visoko, zračni elementi) u cjeline.

Kineziterapija
Kineziterapijske vježbe primjenjuju pokret u prevenciji i liječenju prirođenih deformacija ili povreda. Mogli bismo reći da je kineziterapija liječenje pokretom. Smanjuje osjećaj umora, poboljšava cirkulaciju, eliminira bol u mišićima, smanjuje bol u kralježnici te smanjuje neuralgiju. Namijenjen osobama koje su imale ozlijede, starijim osobama te onima koji žele povećati svijest o vlastitom tijelu.

 

EDUKATIVNE I KREATIVNE RADIONICE

Origami je tradicionalna japanska vještina kreiranja modela od papira.

Na radionici ćeš naučiti izraditi različite likove od šarenih papira. Radionica se održava na engleskom jeziku uz stručno vodstvo Mathilde Recart – Conort (Francuska), Epinal Art school, narrative image and expression designer.

Mogućnosti za mlade u EU je informativna radionica na kojoj možeš saznati kako:
– Steći nova iskustva kroz volontiranje u stranoj zemlji: Amazonas već 6 godina provodi projekte Europskih snaga solidarnosti koji omogućavaju mladima učenje kroz volontiranje u stranoj zemlji, uz potpuno pokrivanje putnih i životnih troškova
– Otputovati na edukativni projekt u inozemstvo, razmjenu mladih ili trening za osobe koje rade s mladima: projekte usmjerene učenju pojedinaca kroz Erasmus+ program
– Dovesti volontere u svoju organizaciju: ako radiš u organizaciji kojoj bi dobro došla volonterska pomoć, informirat ćemo te kako možeš kroz programe solidarnosti dovesti volontere i u svoju organizaciju

Let’s talk crazy facts:
Znaš li da u Francuskoj možeš oženiti osobu koja nije više živa, a ako posjeduješ prase, ne smiješ ga nazvati Napoleon. U Danskoj je zakonom zabranjeno bacanje jelena iz aviona. U Alabami je zabranjeno hodati ulicom sa sladoledom u džepu. A ako živiš u Kini i nakon smrti se planiraš reinkarnirati, moraš zatražiti dozvolu vlade. “Let’s talk crazy facts” je pričaonica u kojoj ćeš saznati hrpu zanimljivih i apsurdnih činjenica vezanih uz zakone, politike i prakse pojedinih zemalja, a slobodno dođeš i s temom koju želiš podijeliti s drugima. Primjerice da vlada Velike Britanije može koristiti određenu silu kako bi spriječila invaziju izvanzemaljaca, ali samo ako oni ne posjeduju dozvolu za invaziju.
Radionica se provodi u okviru „Mobile school of English“ i održat će se na engleskom, osim što ćeš se zabaviti, upoznat ćeš naše međunarodne volontere i usavršiti svoju vještinu razgovora na engleskom jeziku.

Intercultural afternoon
Još jedna pričaonica na engleskom jeziku u društvu naših volontera. Mathilde, Dolores, Eduardo i Francesco približit će ti kulturne raznolikosti i specifičnosti zemalja iz kojih dolaze: Francuska, Njemačka, Španjolska i Italija. Radionica će biti u opuštenoj piknik atmosferi s nekim tradicionalnim poslasticama iz svake zemlje. Uz degustaciju hrane očekuju te i zabavne aktivnosti poput igara i kviza.

German corner & café je radionica za sve koji žele saznati malo više o Njemačkoj, uključujući njemačke igre, glazbu i hranu. Održat će ju naša volonterka Dolores iz Njemačke, a nakon radionice nastavljamo s pričaonicom na njemačkom jeziku u kojoj možeš vježbati svoje vještine razgovora na njemačkom.

Italian, French & Spanish café
Još tri pričaonice za sve koji uče talijanski, francuski ili španjolski jezik i žele testirati svoje vještine konverzacije kroz razgovor s izvornim govornicima. Ako su trenutno putovanja ograničena, to ne znači da se ne možeš osjećati kao da si negdje na putu. „Buon pomeriggio“, „Bonne jour“ i „Buenas tardes!“ očekuje te u Parku stara Trešnjevka.