Search
Close this search box.

Ciklus besplatnih radionica: Kreativno pisanje

Možda te prazan komad papira pomalo i straši, posebice kad trebaš pisati o zadanoj temi. Ipak, uz malo nadahnuće i nekoliko zabavnih aktivnosti, ‘nevoljki/e’ među vama steći će samopouzdanje u pisanju, a oni vještiji/e će unaprijediti vještine pisanja.

Kreativno pisanje je serija od 6 radionica usmjerenih na razvoj i usavršavanje spisateljskih sposobnosti, kreativnosti i ljubavi prema pisanoj riječi. Svaka će se radionica fokusirati na različite aspekte pisanja i književnosti, kako proze tako i poezije. Održavat će se jednom tjedno, četvrtkom, od 02. veljače do 09. ožujka, od 18:30 do 20:00 sati na adresi Ozaljska 16 – Šesnaestica.

Radionica će obuhvatiti:

  • Edukaciju o različitim likovima – antagonisti, protagonisti, plošni likovi i sl.
  • Stvaranje vlastitih likova i kako ih učiniti ‘stvarnima’ i zanimljivima
  • Što je zaplet i kako ga kreirati
  • Različiti načini pripovijedanja priče, vrste pripovjedača/ica i različita gledišta
  • Razmišljanje i opisivanje mjesta, stvari i predmeta koristeći svih pet osjetila
  • Kako se svi aspekti (od okruženja, teme i ranije navedenih točaka) spajaju da bi stvorili kohezivnu jedinicu – priču

Uz to, polaznici/ice će se upoznati s različitim aspektima poezije te stilskim figurama. Radionice obuhvaćaju zabavne i interaktivne aktivnosti s puno vježbi pisanja i promišljanja. Za primjere, voditelj radionice će koristiti književni kanon, klasike i neke od njegovih omiljenih književnih djela.

Voditelj radionice je volonter Europskih snaga solidarnosti u Amazonasu – Bran iz Slovačke. Studirao je engleski, a najviše je uživao u predmetima koji su bili fokusirani na literaturu. Tada je mogao koristiti imaginaciju prilikom interpretacije tekstova. Za sebe kaže da najviše voli dobru knjigu, kreirati priče i tako koristiti svu svoju kreativnost.

Prijave su otvorene do 29.01. u 23:59 sati. Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možeš ovdje. Radionice će se održavati na engleskom jeziku.

U slučaju velikog broja prijava, sudionike/ice ćemo odabrati sukladno motivaciji za sudjelovanjem.