uključi s(v)e!

Projekt Uključi s(v)e! usmjeren je na aktivno sudjelovanje mladih u društvu kroz uključivanje u volonterske aktivnosti, s posebnim naglaskom na uključivanje mladih iz marginaliziranih skupina društva. Projekt je nastao iz potrebe za povećanjem usluga u zajednici namijenjenim upravo socijalno isključenim mladima.

Osnovne aktivnosti projekta su:

  • Uključivanje isključene skupine mladih u aktivnosti Udruge Amazonas
    Aktivnosti su namijenjene mladima u sustavu socijalne skrbi i/ili marginaliziranim mladima koji se mogu uključiti u treninge, edukativne aktivnosti (specifične edukacije, učenje jezika), te kulturne radionice (interkulturne večeri, specifične vještine kao što je animacija, origami i sl.)
  • Uključivanje mladih u volonterske aktivnosti
    Volonterske aktivnosti u koje se mladi mogu uključiti su: organizacija kulturnih večeri i ostalih događanja, medijski volonteri/ke, asistent/ica trenera/ice u sportskim programima, individualni rad s djecom (za studente pomagačkih struka), pomoć u učenju, savjetodavni rad te različiti manji administrativni zadaci. Sve aktivnosti usmjerene su razvoju specifičnih kompetencija i praćene specifičnim edukacijama. Također, prema potrebama, aktivnosti su popraćene i supervizijama, grupama za refleksiju i/ili konzultacijama.

 

  • Informiranje mladih o mogućnostima mobilnosti u okviru Erasmus + programa i Europskih snaga solidarnosti
    Kroz radionice i organizaciju info dana o mobilnosti unutar EU, korisnici/ice projekta, ali i ostali mladi, imaju priliku razmijeniti iskustva na području mobilnosti. Na događaju sudjeluju i naši/e volonteri/ke Europskih snaga solidarnosti koji/e informiraju o tom projektu iz vlastitog iskustva, te naši suradnici/ice iz drugih udruga koji/e prezentiraju mogućnosti mobilnosti kojima se oni bave

Partner na projektu je CZSS Zagreb, a surađujemo i sa srednjim školama na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Projekt je dosad sufinanciran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Grada Zagreba – gradskog ureda za osobe s invaliditetom i socijalnu zaštitu.