Search
Close this search box.

podrška roditeljima

Amazonasov tim čine stručnjaci iz područja psihosocijalnog rada, a uz uži tim s nama djeluje i širi tim stručnjaka – volontera koji su u edukaciji za psihoterapeute. U okviru naših preventivnih programa nudimo savjetovanje s roditeljima i mogućnost psihoterapije.


Od 2021. provodimo projekt „Osnaženi- podrška roditeljstvu na Trešnjevci“ u suradnji s Hrvatskim zavodom za socijalni rad – područnim uredom Trešnjevka.


Na području Trešnjevke postoji izražena potreba za socijalnim uslugama za roditelje, a kroz ovaj projekt osiguravamo pristup upravo onim uslugama koje su prepoznate kao deficitarne.

Kroz besplatno individualno savjetovanje i psihoterapiju, roditeljima korisnicima CZSS pomažemo da se bolje nose sa svakodnevnim problemima, da lakše prihvaćaju izazove roditeljstva, uspješnije definiraju vlastite ciljeve i razrade strategije kako da ih dostignu te radimo na povećanju samopouzdanja i pružamo emocionalnu podršku.


Uz individualno savjetovanje/psihoterapiju, organiziramo i provodimo cikluse radionica škole roditeljstva. Kroz aktivnu suradnju roditelja i izvoditelja, prolazimo kroz važne teme odgoja za svakog roditelja (stilovi roditeljstva, komunikacija unutar obitelji, postavljanje ciljeva u odgoju, uloga očekivanja u odgoju, samopouzdanje djece, izazovi roditeljstva u modernom dobu), a stečena znanja roditelji mogu primijeniti i u kontekstu vlastitih obitelji te na taj način pozitivno utjecati na obiteljsku klimu.

Kao dio projekta organiziramo i razne oblike kreativnih radionica za sve zainteresirane roditelje i njihovu djecu, kako bismo potaknuli obiteljsko zajedništvo i pomogli obiteljima iz zajednice da se zajedno s nama zabavljaju, uče i rastu!

Osim u okviru preventivnih programa, nudimo uslugu savjetovanja i roditeljima naših malih i velikih članova i korisnika ostalih aktivnosti, a isto tako, rado ćemo vam preporučiti dodatnu podršku naših suradnika terapeuta. A ako u nekim situacijama ne budemo znali kako pomoći, sigurno vas možemo informirati o postojećim uslugama u zajednici i preporučiti vam organizacije i/ili insititucije koje pružaju podršku djeci i obiteljima.

Za dodatnu podršku u procesu odgoja javite se mailom ili telefonom:
mob: 097 656 6509
e-mail: savjetovanje@amazonas.hr