voditelji

Nikola Orešković, voditelj programa (Hrvatska)
CV / portfolio

Dugogodišnje trenersko iskustvo, te iskustvo u radu s ljudima različitih profesija stekao je kroz razne oblike fizičkih aktivnosti. 14 godina aktivno se bavio taekwondoom (nositelj majstorskog zvanja 3. dan). Suosnivač je i član prvog hrvatskog Martial Arts Tricks demo teama “X-OUT”. Uz borilačke vještine i tricking, bavio se yogom, suvremenim plesom (radio je sa Snježanom Abramović Milković, Ivom Nerinom Sibilom, Žakom Valentom…), handbalancingom, cirkusom i gimnastikom, te znanja iz različitih vještina spaja u vlastiti sistem treninga – fluid balance.
Od 2002. godine aktivno se bavi capoeirom, te podučava polaznike u Udruzi Capoeira Amazonas Zagreb. Od 2005. godine aktivno se bavi kaskaderstvom. Radi i kao vanjski suradnik na Kineziološkom Fakultetu na kolegiju akrobatike. Član je IMRC-a (Integrated movement research colective), UPUH-a (Udruge plesnih umjetnika Hrvatske) i HDFD-a (Hrvatskog društva filmskih djelatnika). Strastveni je putnik i proučavatelj svjetske baštine.

Katjuša Kovačič, voditeljica programa (Slovenija)
CV / portfolio / web 1 / web 2

Slobodna umjetnica; djeluje na području izvedbenih umjetnosti i pedagogije. Surađuje s umjetnicima iz različitih disciplina i vješto spaja znanja i iskustva u svoj jedinstveni tjelesni izričaj, koji prenosi učenicima kroz fluid balance radionice. Od svoje 5. godine bavi se pokretom, u početku kroz izražajni ples i improvizacijski teatar, a kasnije kroz suvremeni ples i fizički teatar. Od 2004. godine se bavi s cirkuskim i uličnim teatrom; pohađala je jednogodišnji intenzivni program na Sveučilištu cirkuskih umjetnosti u Kini; diplomirala na Školi uličnog teatra – Šugla (Ljubljana). Od 2006. godine aktivno se bavi capoeirom.
Redovito vodi fluid balance radionice, radionice uličnog kazališta, podučava capoeiru (odrasle, djecu i osobe sa invaliditetom). Surađuje s pojedincima i udrugama: Branko Potočan, Alicia Ocadiz, Nikola Orešković, Manca Uršič, kazalište Ana Monro, ŠKD Capoeira Tradiçao BaianaSezamGrad žena. Nastupa u samostalnim i grupnim nastupima, sudjeluje u međunarodnim festivalima, kulturnim događanjima i događajima za djecu.