edukacija stručnjaka

Velik dio našeg rada usmjeren je na razvoj novih alata u radu s djecom i mladima koristeći sportske aktivnosti, rad kroz tijelo, glazbu, capoeiru i kreativne pristupe. Usmjereni smo razvoju preventivnih programa i inovacija u području rada s djecom i mladima.

Osim što u svom radu surađujemo sa stručnjacima pomagačkih struka, dosad smo razvili i nekoliko edukacija i edukativnih pristupa za nastavnike, stručne suradnike u raznim institucijama (škole, domovi za djecu, odgojni domovi…), općenito osobe koje rade s djecom i mladima, kao i za studente.

EDUKACIJA: Sportske igre kao alat za učenje socijalnih vještina

Namijenjena je prosvjetnim radnicima, edukatorima i stručnjacima koji rade s grupama, a žele unaprijediti svoj način rada i istražiti mogućnosti sportskih igara kao alata za socijalno i emocionalno učenje.

EDUKACIJA: JEZIK KOJI ČINI RAZLIKU – komunikacija u teškim situacijama

Usmjerena je na osvještavanje jezičnih obrazaca koje koristimo u komunikaciji i načinu na koji oni utječu na naše sugovornike. Sastoji se od teorijskog dijela koji proizlazi iz postavki neuro lingvističkog programiranja i praktičnih vježbi.

SAZNAJ VIŠE I PRIJAVI SE!

UČI RADEĆI S NAMA

Ako te zanimaju naše aktivnosti, osim sudjelovanjem u edukacijama možeš učiti i uključivanjem u rad našeg tima na različite načine:

  • Prijavi se kao volonter psihoterapeut: ako si u edukaciji za neki od psihoterapijskih pravaca, pružamo ti priliku za stjecanje terapijskog iskustva kroz izravan rad s klijentom uz podršku kroz superviziju te uz uključivanje u edukacije za naš tim
  • Provedi neki od naših programa: ako radiš u školi, dječjem ili odgojnom domu ili na radnom mjestu u kojem bi volio provesti neki od naših programa, javi nam se i uz našu podršku provedi program sam/a

MEĐUNARODNE AKTIVNOSTI

Kroz naše dosadašnje Erasmus+ treninge i razmjene mladih okupljali smo mlade i stručnjake različitih profesija te sustavno radimo na razvoju novih alata od 2013. godine. 

U studenom 2021. smo proveli Erasmus+ trening za osobe koje rade s mladima ‘Move to grow – sport as a learning tool’ na kojem je sudjelovalo 20 stručnjaka iz sedam zemalja. Rezultat treninga je priručnik za rad s mladima kroz sport i fizičku aktivnost.

Uz podršku Agencije za mobilnost i programe EU, naš edukativni koncept Capoeira – tool for change predstavili smo 2018. godine na međunarodnom sajmu alata Tool fair pred stotinjak stručnjaka – osoba koje rade s mladima.

Prijavi se na newsletter i primaj informacije o našim edukativnim aktivnostima.

RAD SA STUDENTIMA

Od 2011. godine Amazonas surađuje s Edukacijsko rehabilitacijskim fakultetom kao gost na kolegiju Doživljajne pedagogije, a 2013. godine u okviru kolegija Odabrane teme socijalne pedagogije, provodimo izborni kolegij “Capoeira kao metoda u radu s djecom i mladima u riziku”.

Studente potičemo i na razvoj kroz aktivno sudjelovanja i izravan rad s korisnicima, kroz volontiranje, a za sve naše pomagačke volonterske pozicije osigurane su supervizije ili grupe za refleksiju te edukacije usmjerene razvoju stručnih kompetencija.

Uključi se i ti i ispuni prijavnicu za volontiranje.

IZRADA EDUKATIVNIH MATERIJALA

Radimo na razvoju dva priručnika (trenutno u radnoj verziji) za rad s djecom i mladima, priručnik za rad s grupama učenika koristeći sportske igre kao alat te priručnik za rad na programu Tribo moderna – capoeira za toleranciju i nenasilje.