education of experts

Much of our work is focused on developing new tools in working with children and young people using sports activities, body work, music, capoeira and creative approaches. We are focused on the development of prevention programs and innovations in the field of work with children and youth.

In addition to cooperating with assistants in our work, we have so far developed several educations and educational approaches for teachers, professional associates in various institutions (schools, children’s homes, orphanages…), generally people who work with children and youth, as well as for students.

EDUCATION: Sports games as a tool for learning social skills

It is intended for teachers, educators and professionals who work with groups and want to improve their way of working and explore the possibilities of sports games as a tool for social and emotional learning.

EDUCATION: LANGUAGE THAT MAKES A DIFFERENCE: communication in demanding situations

Usmjerena je na osvještavanje jezičnih obrazaca koje koristimo u komunikaciji i načinu na koji oni utječu na naše sugovornike. Sastoji se od teorijskog dijela koji proizlazi iz postavki neuro lingvističkog programiranja i praktičnih vježbi.

FIND OUT MORE AND APPLY!

LEARN BY WORKING WITH US

Ako te zanimaju naše aktivnosti, osim sudjelovanjem u edukacijama možeš učiti i uključivanjem u rad našeg tima na različite načine:

  • Prijavi se kao volonter psihoterapeut: ako si u edukaciji za neki od psihoterapijskih pravaca, pružamo ti priliku za stjecanje terapijskog iskustva kroz izravan rad s klijentom uz podršku kroz superviziju te uz uključivanje u edukacije za naš tim
  • Provedi neki od naših programa: ako radiš u školi, dječjem ili odgojnom domu ili na radnom mjestu u kojem bi volio provesti neki od naših programa, javi nam se i uz našu podršku provedi program sam/a

INTERNATIONAL ACTIVITIES

Kroz naše dosadašnje Erasmus+ treninge i razmjene mladih okupljali smo mlade i stručnjake različitih profesija te sustavno radimo na razvoju novih alata od 2013. godine. 

Uskoro: U travnju ćemo provesti Erasmus+ trening projekt Move to grow – sport as a learning tool namijenjen stručnjacima iz 6 zemalja. Rezultat treninga bit će još jedan priručnik za rad s mladima.

Uz podršku Agencije za mobilnost i programe EU, naš edukativni koncept Capoeira – tool for change predstavili smo 2018. godine na međunarodnom sajmu alata Tool fair pred stotinjak stručnjaka – osoba koje rade s mladima.

Prijavi se na newsletter i primaj informacije o našim edukativnim aktivnostima.

WORKING WITH STUDENTS

Od 2011. godine Amazonas surađuje s Edukacijsko rehabilitacijskim fakultetom kao gost na kolegiju Doživljajne pedagogije, a 2013. godine u okviru kolegija Odabrane teme socijalne pedagogije, provodimo izborni kolegij “Capoeira kao metoda u radu s djecom i mladima u riziku”.

Studente potičemo i na razvoj kroz aktivno sudjelovanja i izravan rad s korisnicima, kroz volontiranje, a za sve naše pomagačke volonterske pozicije osigurane su supervizije ili grupe za refleksiju te edukacije usmjerene razvoju stručnih kompetencija.

Uključi se i ti i ispuni prijavnicu za volontiranje.

EDUCATIONAL MATERIALS

Dosad smo razvili dva priručnika (trenutno u radnoj verziji) za rad s djecom i mladima, priručnik za rad s grupama učenika koristeći sportske igre kao alat te priručnik za rad na programu Tribo moderna – capoeira za toleranciju i nenasilje.