voditelji

Nikola Orešković (professor Cavalo), voditelj programa capoeira za odrasle i capoeira vrtić, i mentor Capoeira Amazonas škola u Hrvatskoj.

Učitelj capoeire s više od 15 godina iskustva u podučavanju različitih body/ mind/movement izričaja i tvorac programa fluid balance.

Pored capoeire, bavi se suvremenim plesom, akrobatikom, borilačkim vještinama i kaskaderstvom.

Surađuje s Kineziloškim Fakultetom u Zagrebu, Zagrebačkim plesnim ansamblom, Hrvatskim institutom za pokret i ples. Član je i izvođač IMRC-a (Integrated Movement Research colective), UPUH-a(Udruge plesnih umjetnika Hrvatske) i HDFD-a (Hrvatskog društva filmskih djelatnika).

Tena Kostanjšek (professora Macaquinha), voditeljica programa capoeira za odrasle i capoeira za djecu i mlade.

Socijalni pedagog po struci, godinama radi na projektima usmjerenim socijalno isključenim skupinama djece i mladih.

Aktivna u području neformalnog obrazovanja, u posljednje vrijeme puno se bavi razvojem capoeire kao alata u psihosocijalnom radu.

Od 2014. godine, vanjski suradnik Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta kao voditelj kolegija “Capoeira kao metoda u radu s djecom i mladima u riziku”. Pored capoeire bavila se gimnastikom i cirkuskim vještinama. Uz to voli jesti, piti pivu i puno putovati 🙂

Dario Vlahović (monitor Frodo), student je psihologije te trener programa za djecu i mlade.

Od 2011.g. radi u području prevencije problema u ponašanju u udruzi Amazonas, te surađuje sa drugim organizacijama.

Vodio je treninge capoeire u sklopu obvezne nastave tjelesne aktivnosti Sveučilišta u Zagrebu, surađivao i razvijao projekte: “Kaleidoscope – capoeira for children and youth in welfare/social housing system”, “Prevention of unacceptable behavior of children through capoeira”, te trenutno surađuje na socijalnom projektu “Tribo Moderna”.

Konstantno unaprijeđuje svoje kompetencije putem internacionalnih radionica s naglaskom na međusobnu komunikaciju, pokret i rješavanje problema, te teži implementiranju svojeg profesionalnog znanja i iskustva u treninge.