Search
Close this search box.

capoeira

Capoeira je afro-brazilska vještina u kojoj se isprepliću elementi borilačkih vještina, akrobatike, plesa i glazbe. Nastala je fuzijom različitih kultura, a razvili su je afrički robovi u Brazilu kao izraz težnje za slobodom. Do danas se razvila u nekoliko pravaca i različitih stilova, no bez obzira na stil, capoeira predstavlja dijalog pokreta, igru nadmudrivanja koja uz ritam i pozitivnu energiju čini svojevrstan ritual modernog doba te vještinu koja razvija cijelo tijelo i briše razlike spola, dobi i rase.

Capoeira za djecu utječe na uravnotežen rast i razvoj kod djece svih uzrasta. Razvijaju se motoričke sposobnosti, fleksibilnost, izdržljivost i koordinacija te osjećaj za ritam i muzikalnost. Upravo radi nenasilnog i nenatjecateljskog karaktera, kao glavnog obilježja caopeire, pogoduje i razvoju socijalnih vještina: samopouzdanja, upornosti, discipline te timskog rada i suradnje. Grupe za djecu podijeljene su prema dobi, a uključivanje u treninge moguće je od 4. godine djeteta.

U mnoštvu aktivnosti za djecu koje kao roditelj možete odabrati, sigurno vas zanima koje su to prednosti treniranja capoeire. Šest najvažnijih razloga zašto odabrati capoeiru za sretan i uspješan razvoj vašeg djeteta pročitajte ovdje.

Capoeira za djecu s teškoćama je namijenjena djeci s poremećajem iz spektra autizma. Grupa se održava jednom tjedno. Svaki ciklus traje mjesec dana, a moguće je uključiti se na početku ciklusa, ovisno o popunjenosti grupe. Maksimalan broj djece u grupi je šest. Rad se odvija uz individualnu asistenciju polaznicima. Više o programu pročitajte ovdje. Za informacije o mogućnostima uključivanja obratite nam se izravno.

Capoeira za odrasle namijenjena je svima, od 15 do 115 godina, ako tako odlučite. Imamo početnu, srednju i naprednu grupu. Početna capoeira je trening usmjeren na osnovna kretanja i tehniku izvođenja pojedinačnog pokret. Od osnovnih pokreta dolazimo do fluidnosti i povezivanja pokreta. Namijenjen je apsolutnim početnicima kao i neprednijim capoeiristima koji žele usavršiti bazu i osnove. Srednja i napredna capoeira je fizički i mentalno zahtjevniji trening namijenjen iskusnijim capoeiristima, usmjeren na tehniku igre/različite vrste igara/izdržljivost u igri capoeire. Potrebno prethodno iskustvo bavljenja capoeirom (minimalno godinu dana aktivnog treniranja). U srednjoj grupi krećemo i sa sviranjem instrumenata i učenjem svih elemenata bitnih za rodu (roda= krug u kojem se igra capoeira).

Capoeira za djecu i roditelje osnažuje vaše odnose, čini ih čvršćim i zdravijim. Kroz nju radite i na međusobnom povjerenju. Uz to, osim što ćete pokrenuti vlastito tijelo, provest ćete kvalitetno vrijeme s djetetom, naučiti nove pokrete i ono najvažnije – dobro se zabaviti. Radionice provodimo na mjesečnoj ili dvomjesečnoj razini, a broj polaznika je ograničen. Za informacije o dolazećim radionicama pratite naše novosti ili se prijavite na naš newsletter.

A dok čekate sljedeću radionicu, možete pogledati nekoliko kratkih videa u kojima vam Anđa i Šimun pokazuju kako capoeiru možete igrati s vašim djetetom.

Play. Learn. Evolve. Amazonasov je slogan i obilježje Amazonas capoeire. Korijeni našeg Mestrea (Mestre Pontape) su u uličnoj capoeiri Rio de Janeira, a danas njegujemo različite capoeire stilove i istražujemo različite capoeira tradicije. 

VIDEO

Trening za odrasle

Trening za djecu